- Ikäryhmä
- 9–12-vuotiaat
- 12–15-vuotiaat
- Aihe
- Aineiston tyyppi
- Tehtäväkirja
Hyppää internetin ihmeelliseen ja outoon maailmaan tämän oppaan avulla. Se kertoo, miten internet toimii, miten taianomaista ohjelmointi on ja miten voit kuljeskella tässä maailmassa vapaasti mutta turvallisesti. Opi suhtautumaan kriittisesti tuntemattomiin ihmisiin, joita tapaat verkossa, huijauksiin, valeuutisiin ja nettijulkkisten väitteisiin. Innostu tarinoista, jotka kertovat turvallisuusasiantuntijan ja pelisuunnittelijan elämästä ja työstä. Samalla voit parantaa nettitaitojasi osallistumalla hauskoihin haasteisiin.
Opas internetin ihmeelliseen maailmaan teräville tenaville - PDF (27.8 MB)
Opas internetin ihmeelliseen maailmaan teräville tenaville

Lisää tästä aiheesta

- Highlighted
Tämän ohjekirjan tarkoituksena on auttaa opettajia ymmärtämään, mitä mahdollisuuksia ja riskejä liittyy tekoälyn ja datan käyttöön opetuksen ja oppimisen tukena.

Miten EU suojelee sinua netissä? Digipalvelulain uusilla säännöillä pyritään tekemään internetistä oikeudenmukaisempi ja turvallisempi toimintaympäristö.

Tutustu Digiretkeilijöihin eli Helenaan, Klausiin, Kasiaan, Enzoon ja Marioniin, jotka kiertävät ympäri Eurooppaa selvittämässä, miten digitalisaatio etenee. Digitaalisuus avaa valtavasti uusia mahdollisuuksia.

- Highlighted
Ohjeistuksessa on otettu huomioon sekä pedagoginen näkökulma että käytännön kysymykset. Kuinka saada nuoret kiinnostumaan faktojen tarkistuksesta ja kehittää heidän kriittistä ajatteluaan? Miten disinformaation levittäjät hyödyntävät nykyteknologiaa? Miten syväväärennökset voi tunnistaa?

EU:n eri maita ja alueita koskevat tilastotiedot valottavat eroja ja yhtäläisyyksiä EU-maiden välillä ja yksittäisten maiden sisällä. Eurostatin temaattisten vuorovaikutteisten julkaisujen avulla voit tutustua oman maasi tai alueesi tilastoihin ja verrata niitä EU:n muiden maiden tai alueiden tietoihin.

Vähittäismyyjät eivät saa estää kuluttajia saamasta samoja tuotteita tai palveluita asuinpaikan perusteella. EU-lainsäädäntö kieltää tällaiset maarajo...

Euroopan historian talon laatimat maksuttomat kansalaiskasvatuksen ja historianopetuksen HistoriCall-verkkoaineistot on tarkoitettu opettajien avuksi käsittelemään Euroopan yhdentymistä osallistavalla, interaktiivisella ja räätälöidyllä tavalla.

Vuodesta 2017 alkaen ei toiseen EU-maahan matkustavien ole tarvinnut enää maksaa roaming-maksuja puheluistaan, tekstiviesteistään eikä internetin käyt...